Overskrift


Forside Side 2 Side 3 Side 4 Side 5

Så kommer selve link delen. Jeg vil gerne have at de står pænt fordelt, og at de gør det selv om jeg tilføjer en side eller på et senere tidspunkt, og selvom det ikke lige bliver vist i samme størrelse vindue hver gang. Derfor skal vi lave en tabel og sætte dem ind i. Hvis vi brugte tabulator f.eks. istedet, ville information længst til højre forsvinde, hvis man gør sit internet vindue mindre. Med en tabel kommer de forskellige punket istedet for bare til at stå tættere.
Indsæt tabel

Hvad skal den bestå af - jeg skal bruge 1 linie med 5 bokse, da jeg har 5 sider at linke til.

Efter boksene kommer frem, fylder du tekst til hvert link ind i hver sin boks. Det gør ikke noget at boksene ændrer form undervejs, det bliver pænt når der er noget i alle boksene.

Højreklik nu på tabelen, og vælg egenskaber (properties)

Der er faneblad til hele tabellen eller til den enkelte celle i tabellen. Gå til tabellen.

Under Borders and spacing kan du ændre tykkelsen af kanterne (0 for ingen), afstanden mellem liniernem, og afstanden fra kanten af cellen til hvor teksten begynder. Prøv at ændre dem og tryk apply, bare for at se hvordan de virker. Jeg har sat de to til 0, fordi jeg ikke vil have en ramme om min tekst.
Længere nede kan du ændre farven, hvis du har lyst, jeg valgte en gul, bare for at vi funktionen.

Gå så til fanebladet Cell, for at få teksten i hver celle centreret. Under cell er der er en previous og next kanp du kan bladre frem og tilbage med, jeg har krydset det 4 første af allerede.

Under Content Alignment / Indholdsopstilling klikker jeg horizontal til og vælger centreret, klik så på Aply for at kunne gå videre til de resterende celler med next og previous.

Nu kommer så det sjove med selve oprettelsen af linket. Marker det som skal være et link og højreklik og vælg create link.

Vælg fil

Vælg navnet der svarer til linket.

Gentag for alle linkene, og så indsætter jeg lige en horizontal linie mere, for at have afsluttet siden så langt som den skal være ens på alle sider.

Nu har vi færdiggjort skabelonen, så er det bare at få den kopieret over på de andre sider som vi lavede før. Istedet for at gemme den som de forskellige sider og ændre titlen hver gang, kopierer vi bare den del af koden som er blevet ændret.
Ind under source

Så markerer vi fra Body og ned - det var det der udgjorde indholdsdelen af hver side.

Tilbage til normal visning, dobbeltklik på side 2 ude til højre for at åbne den i sin egen fane.

Tilbage ind under source på Side 2 og marker igen fra body og ned.

ctrl-v for at indsætte det vi havde kopieret i stedet for det som vi lige har markeret.

Når det er gjort for alle siderne er det tid til at fylde lidt rigtigt indhold på.

Til Toppen