Overskrift


Forside Side 2 Side 3 Side 4 Side 5


Nu vil jeg gerne lave et link til en side på nettet. Jeg markerer den tekst jeg vil have skal være linket, og højreklikker for at lave linket.

Så går jeg ind og finder den fil du skal have, når du trykker på linket. Jeg højreklikker på linket og vælger gem link adresse. Hvis nu det havde været en side jeg ville linke til, kunne jeg bare være gået ind på siden, og så have kopieret alt hvad der stod i adressefeltet.

Så går du bare tilbage og sætter indholdet ind på linien.

Så skal vi til at lære at sætte billederne ind.

Først finder du filens placering, og her er det vigtigt at du har flyttet de billeder du vil vise ind i den mappe alt andet med din hjemmeside ligger i. Det må gerne ligge i en undermappe dertil, så du har lidt styr på det. Grunden til det er, at når du uploader hjemmesiden til en server, så bruger man noget der hedder relativ placering. Det betyder at der ikke står at din fil ligger i den og den mappe på C-drevet, men bare i den og den mappe i din hoved internetmappe. Så kan hjemmesiden nemlig finde alt det den skal bruge uanset om den ligger på din harddisk eller om den ligger på en server.

Det du skriver i alternate tekst, vil være den lille strimmel tekst der dukker op når man hodler musen over billedet. Det er der mange muligheder i, og du kan skrive hele kommentarer til dine billeder der, men hvis det bliver for langt, tager det pladsen fra selve billedet.
Jeg har ikke gidet skrive det til alle, så kan man klikke Don't use i stedet for
Jeg bruger nogen alt for store billeder, så derfor går jeg ind under dimensions og sætter størrelsen ned. Den holder selv øje med at billedet ikke bliver forvrænget, så man kan bare smide et tal ind og se, hvor stort det nu er.

Så går jeg hen under det sidste fanebled som hedder link. Nu vil jeg linke til selvebilledet, sådan at man får det fulde billede at se, når man klikker det formindskede. Her klikker jeg find filen, og så ændrer jeg i bunden så den viser billedfiler, ellers dukker billederne ikke op i mappen.

Efter at have valgt billedet igen, er det bare at trykke ok

Nu har jeg fyldt en side så godt og vel, og det vill være smart med et link tilbage til toppen. Jeg skriver derfor til toppen og markerer det så jeg kan højreklikke og gøre det til et link.

I stedet for at trykke på mappen for filer, kan jeg klikke på pilen og få en liste over de metatags jeg har i teksten. Her har jeg kun Overskrift. Den står her fordi jeg formatterede den som Headline 2, og derfor kan den blive læst som et kodord.

Hvad nu hvis jeg gerne vil linke til et tilfældigt sted på en hjemmeside? F.eks. til det punkt hvor processen skal gentages fra.

Så kan jeg bruge Anchor. Man sætter markører der hvor man gerne vil lave et usynligt mærke, og trykker på Anchor knappen øverst.

Så giver man den et navn

Markerer teksten der skal linke og trykker create link som før

Og nu dukker den op som en valgmulighed sammen med overskrift.

En sidste ting er, at du kan når som helst gemme det du arbejder med (ctrl-s) og klikke på forstørrelsesglaset. Det åbner din side i en browser, og så kan du tjekke hvordan det færdige resultat egt. ser ud.